Chování

01.03.2020 04:25

Venku je „blázinec“, my se snažíme v léčebně vytvořit za plotem normální prostředí. Moto pracovníků léčebny.

Ve dnech 27. - 28. února 2020 proběhly XXXII. Bohnické sexuologické dny které se konají každoročně v Divadle „Za plotem“ v areálu Psychiatrické nemocnice Bohnice.  Hlavním tématem letošní konference byla  Klinická a behaviorální sexuologie.

V úvodu byl uveden další zajímavý termín pro současnost – doba postpravdivá. A tak vedle postmoderny v umění... Hovořilo se o trendu výchovy dětí k unisexu tj. nerozlišování pohlaví a z toho plynoucí důsledky.

Velkou pozornost vzbudila přednáška na téma židovská halacha a z ní plynoucí dvě hlavní povinnosti, číst denně Torru a plodit děti. A k tomu přes šest set dalších povinností regulujících mimo jiné manželské soužití a s ním též úzce spjatý šabat. Povinnosti v této oblasti striktně rozdělené jen pro den nebo noc.  Zajímavé problémy z toho plynou pro židovskou komunitu žijící vysoce na severu, kde mají půl roku den a následně stejnou dobu noc. (Pozn. autora) Jako perlička zaznělo zavedení monogamie v roce 1000 na zkoušku po dobu tisíc let a následné v roce 2000 opět zkušebně na dalších tisíc let...

Největší míra pozornosti byla věnována parafilii a posun chápání v této oblasti. Ve středověku by například jistě neunikla církevním tribunálům žena, jež vzrušovala koupel ve Vltavě ale nikoliv v žádné jiné řece. V současnosti dochází k výraznému posunu vymezení a chápání parafilie například v oblasti transexualismu, bdsm a také pedofilie. V souvislosti s tím se hovořilo o nyní uváděném filmu V síti a jeho připravované edukační verzi.

Nemenší pozornost vzbudila oblast děti a gender.  Dochází k výraznému navýšení  počtu dospívajících dívek jež se cítí být chlapci a naopak. Všechny faktory ovlivňující tuto skutečnost lze těžko vyjmenovat. Virtuální realita - vznik superžen vedle supermanů, sociální sítě, genderové hnutí celkově, stále vyšší počet neúplných rodin... Více:

https://t-veritas-fotogalerie49.webnode.cz/behavior/

Zpět